Reiki’s Historie

Reiki er en tusind år gammel healingsmetode, der stammer fra tibetansk buddhisme og blev brugt af de tibetanske munke til selvudvikling.

Metoden blev genopdaget i 1800 tallet af en japansk, kristen præst, Mikao Usui. Ved studier af gamle buddhistiske sutras opdagede han nogle glemte sanskritsymboler som refererede til healing.

For at få større viden om healing og symbolernes hellige kraft rejste Usui til det hellige bjerg KURIYAMA.  Her fastede, bad og mediterede han i 21 dage. På den 21. dag fik Usui en åbenbaring fra “Den Universelle Kilde”. Han oplevede symbolernes hellige kraft og blev bevidst om Reikisymbolernes helbredende kraft.

 Usui grundlagde en skole for Reiki og ved hans død videregav han Reiki Grand Master graden til  Chujiro Hayashi, som grundlagde en Reikiklinik i Kyoto, Japan.

Fru Hawayo Takata fra Hawaii kom i 1931 til Japan for at få behandlinger for en alvorlig sygdom. Hayashi behandlede hende med Reiki, og hun blev rask. Takata blev Hayashi’s elev og blev ved Hayashis død hans efterfølger som Reiki Master Teacher. Fru Takata praktiserede og underviste i mange år. Hun uddannede 22 Reiki Master Lærere i USA og i Japan før hun døde i 1980. Phyllis Furomoto, Takatas barnebarn, blev valgt som hendes efterfølger. I dag findes der flere Reiki-sammenslutninger. De stammer alle fra denne oprindelige gruppe af Reikilærere.